3u_sbseOTZW-qU1dUM0GVJXdPIg

Kasih Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 18, 2011

DuGAan

Haloooo!

Seronok!harini masuk hari ke-4 sihat seperti biasa.Indahnya!dapat makan nasi goreng merah Yeop dengan milo suam-suam gitu. Khamis nie ada date dengan Dr. Hamizah, Ibu nak tengok anak ibu sihat macam ibu tak kat dalam nie. hehehehe

Since disahkan mengandungi nie, memang rajin berderai ayaq mata, sampaikan tahap tak buang sampah pun rasa sedih sungguh (bila teringat rasa tah pape tah). Semalam dok bersedih-sedih jugak sebab geram yang amat sangat bila ada manusia yang bertindak ikut hati dan tak berpegang kepada iman. Alang saya belum sarat cuma mengah - mengah la bila memanjat tangga yang tinggi nak ke surau untuk solat zohor. Bila tiba di atas untuk solat, bilik wuduk dikuncikan, bilik pantry (laluan ke bilik wuduk lelaki) juga dikuncikan. Siapa la yang mulia sangat jiwa raga nie?

Saya rasa merah padam muka menahan amarah serta bengang, terpaksa pula turun ke tingkat bawah untuk berwuduk dan kembali memanjat tangga ke surau. Hati saya yang mulanya tenang terus berkecamuk sebab kena melayan perangai manusia yang tua tapi anak-anak. 

Ye pun anda kecewa kerana kini anda sudah tiada ruang solat bersama kami (kerana sikap anda sendiri juga) janganlah anda bersikap seperti tidak seagama dengan kami. Menyedihkan dan sangat bersimpati dengan anda yang pendek akal serta tindakan ini.

Rasa puas agaknya, lagi kita diam lagi dibuat-buat perangai anak-anak nye tue. Tak mengapa, perbuatan anda memang berjaya buat emosi saya tersasar namun saya akan lebih bertabah hati dan saya tak mungkin lepas laku seperti anda. 

Biarlah anda dengan sikap anda, anda buatla sehingga setakat anda puas, saya akan sentiasa bergantung kepada ALLAH. Biarpun anda mendoakan saya tidak berkahwin, jika berkahwin biar cerai berai serta tidak punya anak. Saya tetap teguh keyakinan kepada Allah, Allah lebih mengetahui setiap hambanya. Segalanya berlaku dengan izin Allah. 

Macam-macam dugaan sejak sejak akhir nie. Tak sabar tunggu bulan November nie, nak bersuka ria.