3u_sbseOTZW-qU1dUM0GVJXdPIg

Kasih Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, May 30, 2011

PerASaan StabIL

As Salam,

Hai Mon,

Amacam?monday blues?sleepy monday?first time ever rasa monday best even ada rasa sedikit ngantuks. 5.30pagi dah kira macam rutin pagi saya untuk bangun sejak ada 'housemate'. Tahu kenapa bangun awal sangat tue?sebab nak memasak sarapan pagi. Kalau dulu, memang tak la!kalau bab bangun pagi buta dan masak sarapan. ish!dulu takde kemampuan.

Saya sangat kura-kura bila berada di dapur. Walaupun segalanya sudah sedia di malam hari sebelum masuk tidur tapi tetap saya akan siap memasak sekitar jam 6.15pg. 6.30pagi baru siap mandi, lepas pukul 7 baru siap segalanya dah boleh makan pagi bersama suami. Suami saya bangun 6.30 pagi, 7pg dia dah ready dah. Selalu je kena bebel sebab saya kura-kura sangat. Saya sendiri tak faham macam mana saya boleh jugak terlambat.sob..sob..sob..walaupun suami akan sedikit bebel dengan saya, bangun awal sangat, terpaksa memasak di awal pagi, saya seronok dengan segalanya!now, saya jadi seorang yang ada tanggungjawab.

Kepada kengkawan yang baru membina jambatan kasih mungkin akan culture shock serupa macam saya. 1st two weeks rasa tak percaya dah kahwin dan masih terbawa-bawa sikap hidup bujang. Masih ingat ketiak mak lagi, rindu mak dan homesick macam duduk asrama dulu. Masuk minggu ketiga, mula ada tak suka itu, tak suka ini sebab ada dua kepala in the house. Dah start merajuk sikit-sikit, lepas slow talk and discuss baru la faham itu dan ini. Suami suka tengok discovery channel, saya suka korean movie, cartoon dekat channel 611. Mula-mula rasa susah nak suka ape yang dia suka. Lama-lama saya boleh terima juga.Tengok ikan la, pawn stars la, history channel la. Saya terfikir jugak, baik juga suami suka channel camtu. Patutlah saya adore dia dulu sebab banyak tahu itu dan ini.

Masuk minggu keempat bergelar isteri, perasaan ingat ibu dan rasa kebergantungan dah mula surut di jiwa. Mula rasa bertanggungjawab pada banyak perkara. Saya dan suami sudah boleh mula memahami. ei, a lot of things yang berbeza tau. Dah kawen lain, masa bertunang lain, masa bf-gf lagi jauh lainnya. Anyway, kena ambil masa untuk segalanya. Good Luck buat kengkawan yang baru berumah tangga..Enjoy la dengan perubahan yang berlaku.=)