3u_sbseOTZW-qU1dUM0GVJXdPIg

Kasih Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 1, 2012

sinaran kemenangan...

Halooo...


Sangat la lama tak update blog nie...today,1st may 2012 genap setahun saya menjadi isteri melayari rencah hidup berumahtangga.


Baru 20 hari bergelar seorang ibu. Chibbi selamat dilahirkan pada 11 April 2012 jam 9.33pm. Insan kecil yang sangat ditunggu oleh Kami berdua. 10 April 2012 jam 9.30 malam saya telah dimasukkan ke wad kerana bukaan pintu rahim telah 3 cm. Actually saya langsung tak sakit,pergi hospital pun sebab plan nak ambil mc since saya tak pergi kerja sebab keluar tanda jam 3 pagi..saya ingat bila tanda keluar,anytime  saya akan sakit so that saya tak berani nak hadir bekerja.


Malam pun tido Lena hingga esok pagi.11.30 pagi masuk drip,itupun saya tak sakit Dan bukaan baru 4 cm. Saya sempatla mencekik nasi,roti canai biasa,roti canai telur..hehe petang pukul 5,mak suruh saya mandi..naa lepas je mandi terus sakit kuat. 7.30pm bukaan 6 cm,saya ditolak masuk labor room. 9.33pm saya selamat melahirkan chibbi.kepenatan hilang bila bayi diletak atas dada saya,Mr.husband banyak membantu saya menghadapi detik-detik sukar. Tangisan chibbi sangat melegakan,kucupan suami Di dahi saya amat bermakna. Dengan 2 Kali teran chibbi dapat melihat dunia.


Ei, Kini sedang berpantang dengan dikawal ketat Cik nor,my mother..makan berlada hitam,minum air akar kayu,air kunyit,air manjakani,duduk berpanas tanpa kipas,jadual bertungku yang ketat (rajin kena marah mak sebab bila bertungku je mula la Mata nak lelap) rasa seksa bebeno..hehehe


Apepun,melangkah ke dunia kehidupan baru sangat mencabar sebab terkial-kial nak handle baby,ape pun nangis sampai kadang-kadang saya pun nangis sama bila ada ketika chibbi buat hal.hehe


Ibu sayang Dhia..

Sayang syg hubby!

Happy 1st anniversary...


Published with Blogger-droid v2.0.4
Published with Blogger-droid v2.0.4
Published with Blogger-droid v2.0.4