3u_sbseOTZW-qU1dUM0GVJXdPIg

Kasih Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, May 20, 2011

Hari ke-20 Menjadi Isteri

Hai Fri,

Berdekad lamanya saya tidak menjengah blog ini serta kengkawan blog sekalian. HARAP MAAF kengkawan ku serta blog ku. 1 May 2011 yang lalu saya telah selamat di ijab kabulkan dengan jejaka pilihan saya di Masjid Al Khairiyah Gombak dengan sekali lafaz. Maka dengan itu, saya sah bergelar isteri kepada Mohd Faizal Bin Arsad yang sejak 3 tahun yang lalu saya panggil Chubby dan kini Hubby.Chewah!

Kami mengenakan sepasang putih sebagai tanda permulaan yang baru, dengan ikatan yang suci. Saya lebih terharu sebab suami saya sihat dan melalui hari dengan baik. Nak dijadikan cerita, seminggu sebelum kami bernikah, suami dimasukkan ke Selangor Medical Centre untuk menjalani pembedahan di tulang belakang bagi membuang ketulan yang saya tidak tahu nak terangkan bagaimana. Saya rasa bersyukur sebab kami dapat juga bersatu pada tarikh dan masa yang telah dirancang.

Selesai upacara nikah, terus majlis bersanding dan kami mengenakan busana berwarna oren (warna kesukaan saya). Segalanya Orange!Sangat gembira di majlis petang itu sebab ramai rakan taulan, sahabat handai, saudara mara yang hadir memeriahkan majlis. Saya berpeluan bertemu dan beramah mesra dengan keluarga mertua. Subhanallah, tak terkira rasanya gembira saya di hari tersebut.

Harini sudah 20 May dan harini merupakan hari ke-20 bergelar isteri. PERASAAN? wonderful, my life is colorful sebab berkongsi kehidupan dengan seorang suami yang baik. Saya mendoakan agar kebahagiaan saya kecapi di masa ini, akan membantu saya bahagia di akhirat nanti. Selamat Pengantin Baru!hiks!