3u_sbseOTZW-qU1dUM0GVJXdPIg

Kasih Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 19, 2011

HomEsicK!

'Cuba tengok budak tu!dia nangis sampai dari rumah kita (tingkat 4) nie boleh dengar' hurm...saya jengah ke tingkap nampak budak kecil berbaju sekolah agama sedang menangis. Dalam kotak fikiran saya, dia lari dari sekolah kot tapi Mr. Husband tersentuh jiwa pula dengan drama pagi nya. 

Saya buat tak endah dengan sketsa pendek itu kerana sibuk dengan goreng pisang saya di atas dapur. Diri sendiri yang belum berdandan untuk keluar bekerja. di rumah pun saya berdandan juga.Adegan itu tidak sempat menerjah jiwa saya dek kerana pagi saya yang sibuk. Terfikir seketika 'Daripada menjengah tingkap kenapa la tidak menolong menyidai pakaian di basuh nie' eh, tapi aneh!Mr. Husband sangat terusik jiwanya dengan tangisan budak itu dan semacam tertarik jiwanya kerana melihat budak yang tiada tahu tujuan itu. Saya biarkan Mr. Husband melayan jiwanya di kala pagi.

HOMESICK kah dia? 'teringat Nana yek?' teringat saya pada adiknya di kampung yang sebaya dengan budak nangis tadi. Saya masih tidak endah sehingga turun tangga dan bersalam pisah dengan suami. 'tak suka dengan rasa ini' telinga saya sempat menangkap luahan rasa Mr.Husband namun tetap saya abaikan kerana mengejar waktu, jalan raya di KL sukar diduga, saya bergegas tinggalkan Mr. Husband dengan rasa itu.

Pemanduan saya pagi ini terganggu apabila teringat riak wajah Mr.Husband yang saya tinggalkan tadi. Memori saya menerjah fikiran!Langsung tidak kedengaran celoteh di radio kerana teringat keluhan Mr.Husband. Ya, sememangnya dia sedang HOMESICK.

0 comments:

Post a Comment