3u_sbseOTZW-qU1dUM0GVJXdPIg

Kasih Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 10, 2010

Azam Di Bulan RamadhanAlhamdulillah...Esok kita semua umat Islam seluruhnya bakal berpuasa, yelah Ramadhan sudah menjengukkan dirinya. Rasa syukur sebab masih dapat bertemu dengan Ramdhan sekali lagi. Rasa amat bersyukur Allah masih buka peluang untuk berada di bulan yang Allah angkat darjatnya ini.

Minggu lepas baru dengar tentang tazkirah, ustaz kata bulan ramadhan adalah bulan tarbiah buat semua umat Islam. Bulan yang penuh dengan keberkatan serta membuka peluang besar untuk beramal bersungguh-sungguh. Ustaz ada juga sebut tentang persediaan untuk mengharungi bulan ramadhan, antaranya membetulkan akidah serta keimanan, memeprsiapkan diri dengan ilmu, mempersiapkan diri dengan kekuatan fizikal dan material (menginfakkan sedikit harta).

Ramadhan kali ini, saya berazam untuk memantapkan diri dengan menghadiri tadarus setiap malam tanpa miss keculi saya bercuti, bertarawih juga tanpa miss serta cuba untuk perbanyakkan tahajud. Saya sangat berharap bulan ramadhan dapat mendidik hati saya ini serta mengukuhkan iman yang rapuh ini. Jauh di sudut hati saya juga, amat berharap agar Allah beri peluang kepada saya berada di dalam Ramadhan hingga ke penghujungnya.

Semoga Allah memberi saya kekuatan untuk menjadikan ramadhan pada kali ini adalah lebih baik dari ramdhan yang sebelumnya. Amin..

Selamat Datang Ramadhan dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa Kepada Semua Umat Islam.

2 comments:

  1. ramadhan dikenali jgk.. sebagai bulan madrasah..
    madrasah ramadhan..sekolah ramadhan.
    Semoga signifikan Ramadhan ini mampu dihidupkan di bulan2 lain.. Amin!

    ReplyDelete